Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kærlighed, kant og smag når skallen knækker -


Beskrivelse


35 opskrifter på retter med æg. Suppleret med et kort afsnit om æggets fortræffeligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. jan. 2012

Her er opskrifter med æg til alle døgnets måltider - fra morgen til aften, så ønsker du ny inspiration til, hvordan du kan anvende æg i den daglige madlavning er her rigtig mange tips.

Claus Julius Holm er uddannet kok, siden 2006 har han blandt andet været fast kok i Go' Morgen Danmark, han har medvirket i tv-programmerne med Caroline Fleming og i dag er han indehaver af Sans & Samling Gastronomi i Svendborg. Udgangspunktet for Claus Julius Holm er den rene smag og at lave kreativ oplevelsesmad, og det opnår han ved at bruge gode råvarer. Her er det friske danske frilandsæg eller økologiske æg. Bogens opskrifter følger døgnet - fra morgenens havregrød med pocheret æg, frokostens fuldkorns-happer med hakket æg m.m., hakket kalv på pind med kartoffelæggekage, natmad med æggekage og til den søde tand æggesnaps og arme riddere. Der er opskrifter til hverdag og til fest, og gennemgående er retterne nemme og enkle at lave. Størstedelen af bogen består af opskrifter, men vender man den om, er der et kort afsnit om æggets fortræffeligheder og reklamer for æg fra Hedegaard foods, Mariager Sydesalt og krydderblandinger fra Karlsens.

Vi har rigtig mange opskrifter med æg i de almindelige kogebøger, desuden har vi bl.a. Den store æggebog, 2005 og Noget om høns - og æg, 2010 med opskrifter til æggeretter.

Opskrifter med æg kan vi finde mange steder, men ikke så komprimeret som her. Opskrifterne er nemme og enkle, og der er mange forslag til forbedringer af den daglige brug af æg.