Bøger / skønlitteratur til børn / sagn

Kærlighedsgudindens gave


Beskrivelse


Kassandras syn og drømme er blevet til virkelighed: Troja er belejret af ægæerne. Kassandra er præstinde i Solgudens tempel og kæmper med sine følelser og edssvorne jomfruelighed.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Kristian Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

I anden del af Flammer over Troja er Kassandra præstinde ved solguden Apollons tempel. Hendes tvillingebror Paris er vendt hjem til Troja og er blevet gift med den skønne Helene, som er røvetfra Menelaos. Det er medført, at ægæerne nu belejrer Troja og Kassandra forstår, at det er begyndelsen til virkeliggørelsen af de frygtelige syner, Apollon har sendt hende, og som er blevet ildemodtaget af kong Priamos. Også i denne del drager Kassandra ud på en lang rejse, nu for at lære om slanger, mens krigstilstanden omkring Troja står på. Mens hun er i Kolchis får hun et nyt syn, derbyder hende at vende hjem til det stadigt belejrede Troja. 2. del er ikke mindre fængslende end 1. del. Den nuancerede personbeskrivelse, situationen set fra kvindernes synsvinkel, den alligevel .dybe kløft mellem mænd og kvinder i opfattelsen af, hvad kvinder kan eller må, er fremdeles bibeholdt. Den giver en meget nuanceret beskrivelse af Kassandras følelser og kamp med sine følelser forpræstindegerningensat i relation til hendes familie. For modne læsere i 8.-10. kl. Kendskab til/interesse for den antikke mytologi er en fordel, men ikke nogen betingelse for godt udbytte af bogen.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bodil Kappel Schmidt

d. 18. dec. 2018

I seriens 2. bind er Kassandra præstinde ved Apollontemplet i Troja. Hun forudser de ulykker, der vil ramme byen, hvis Paris bringer den skønne Helene dertil, men Apollon har i vrede forbandetKassandras synske evner, så ingen vil tro hendes forudsigelser. Samtidig hviler skæbnetroen tungt over dem alle - de må handle efter deres bestemmelse. Troja har nu i en del år været under ægæernesbelejring. Krigen er blevet en vane, men for at få en afklaring udkæmper Paris og Menelaos en tvekamp. Kassandra har svoret aldrig at tjene den lunefulde Afrodite, men efter årelange indrekonflikter om den jordiske og religiøse kærlighed må hun alligevel underkaste sig, og i bogens slutning erklærer Kassandra og Aeneas hinanden deres kærlighed. Sproget i 2. bind er højstemt ogmelodramatisk, samtidig forsøger Bradley at levendegøre sine personer ved minutiøse beskrivelser af deres daglige gøremål. Personkarakteristikken og sammenhængen mellem det store og det småforbliver dog udvendig, ogspændingen fra 1. bind (Solgudens kald, 90/43) opretholdes ikke rigtig. Det er dog fortsat en underholdende, stort anlagt roman, som med sin kvindelige vinkel på Iliadenshandlingsforløb især henvender sig til voksne og unge med interesse for fantasy-genren.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Bodil Kappel Schmidt

d. 5. apr. 2019

I seriens 2. bind er Kassandra præstinde ved Apollontemplet i Troja. Hun forudser de ulykker, der vil ramme byen, hvis Paris bringer den skønne Helene dertil, men Apollon har i vrede forbandet Kassandras synske evner, så ingen vil tro hendes forudsigelser. Samtidig hviler skæbnetroen tungt over dem alle - de må handle efter deres bestemmelse. Troja har nu i en del år været under ægæernes belejring. Krigen er blevet en vane, men for at få en afklaring udkæmper Paris og Menelaos en tvekamp. Kassandra har svoret aldrig at tjene den lunefulde Afrodite, men efter årelange indre konflikter om den jordiske og religiøse kærlighed må hun alligevel underkaste sig, og i bogens slutning erklærer Kassandra og Aeneas hinanden deres kærlighed. Sproget i 2. bind er højstemt og melodramatisk, samtidig forsøger Bradley at levendegøre sine personer ved minutiøse beskrivelser af deres daglige gøremål. Personkarakteristikken og sammenhængen mellem det store og det små forbliver dogudvendig,ogspændingen fra 1. bind (Solgudens kald, 90/43) opretholdes ikke rigtig. Det er dog fortsat en underholdende, stort anlagt roman, som med sin kvindelige vinkel på Madens handlingsforløb især henvender sig til voksne og unge med interesse for fantasy-genren.


Berlingske tidende

d. 23. feb. 1991

af

af

Thyge Bruun

d. 23. feb. 1991


Politiken

d. 16. okt. 1991

af

af

Beth Juncker

d. 16. okt. 1991


Det fri aktuelt

d. 12. feb. 1991

af

af

Steffen Larsen

d. 12. feb. 1991


Jyllands-posten

d. 20. feb. 1991

af

af

Annelise Vestergaard

d. 20. feb. 1991


Weekendavisen

d. 22. mar. 1991

af

af

Bo Green Jensen

d. 22. mar. 1991


Information

d. 7. maj 1991

af

af

Inge Eriksen

d. 7. maj 1991