Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kager og desserter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2010

af

af

Birgit Sloth

d. 12. okt. 2010

En lille, overskuelig samling af opskrifter på søde sager, der er gode som ledsager til kaffen eller som dessert. Det drejer sig om variationer af klassiske opskrifter, og de vil tiltale de fleste. Kogebogen har et pænt, traditionelt layout med god plads omkring hver opskrift og et helsides fotografi af det færdige resultat. Den har samme anvendelsesmuligheder som forfatterens Forretter og frokoster.

Forfatteren er uddannet ernærings- og husholdningsøkonom, og han optræder i forskellige tv-programmer. Kager og desserter er den anden bog i en planlagt serie af kogebøger, hvis formål er at give opskrifter, der er overskuelige, umiddelbart brugbare, og som kun indeholder helt almindelige ingredienser. Opskrifterne står helt uden kommentarer, men øverst på siden, og lidt svært at opdage, står der, hvordan kagen / desserten bedst serveres. Der er opskrifter på tørkager som fx hindbærsnitter, småkager som fx pebernødder, forskellige slags pandekager, kransekage og desserter som fx jordbærgrød. En del af opskrifterne har tidligere været bragt i forfatterens debutbog Så er der mad!.

Det vrimler med kogebøger om kager og desserter, og de fleste har opskrifter både på klassiske kager og spændende nyheder. Det gælder fx Grigos hjemmebag, Byens bedste kager og Heibergs vilde dessertcirkus, der alle er mere inspirerende.

En overskuelig samling af klassiske opskrifter, der alle let kan findes i variationer i andre kogebøger.