Romanen er udforskende, søgende og spørgende og kræver en god læser. For alle, der vil udfordres, der vil undres eller sættes til at tænke. For alle med interesse for psykologiske skildringer og litterære oplevelser.
Den prisvindende Ørstavik debuterede med romanen Hakk i 1994. Denne er den femte roman på dansk og den ottende i forfatterskabet. Sarte orange grene på hvid baggrund danner rammen om denne nye roman fra en af Norges mest markante forfattere. I et afmålt sprog og en flydende tankestrøm beretter forfatteren om en ung kvinde, der vil skrive om sin farmor og som skriver om identitet og søgen i samme forløb. Ikke rig på ydre handling men meget tankevækkende.
Tidligere er der på dansk kommet Den tid det tager, 2001 om ægteskab og familiekriser, Uge 43, 2003 om mor/datter-forhold, Præsten, 2005 om selvmord og identitet samt Kærlighed ; Så sandt som jeg er virkelig, 2007 om forældre og børns forhold og kærlighed. Alle velanmeldte.
For alle med interesse for psykologiske skildringer. Ørstaviks femte roman på dansk er en fortælling om en ung kvinde, der vil skrive om sin bedstemor, der drog til Kina for at missionere og endte med at få 9 børn og ingen mission. Hun skriver i lige så høj grad om identitet, søgen, forandring og bevægelse. I et på en gang knapt og forgrenet sprog. Lille roman om et stort emne i tråd med forfatterskabets tidligere titler.