Bøger / skønlitteratur / roman

Kampen om tronen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Vinteren der kan vare årtier er på vej - men de mystiske Vildlinger er ikke de eneste, der truer i skyggerne, for intriger og magtspil ryster og komplicerer kampen om tronen mellem de adelige familiedynastier.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2011

af

af

Zenia Johnsen

d. 2. nov. 2011

En bog med bred appel. Fantasy-læsere kender den helt sikkert i forvejen, og den succesrige tv-serie-udgave (2011) vil også lokke andre læsere ind i universet.

En nyklassiker inden for fantasy-genren foreligger nu endelig på dansk. Romanen er første bind i den episke serie En sang om is og ild, der indtil videre omfatter 5 bind. Historien er kompleks og blander adskillige plotlinjer, fortalt gennem ikke mindre end otte personer. Historien foregår i en verden, hvor årstidernes skiften er langtrukken og ustabil, og hvor vinterens komme varsler andre og mere dystre hændelser. Det danner en gådefuld og fascinerende baggrund for det spil om magten, der er historiens fokus, og hvor megen anden fantasy bliver storladen i sin brug af magi og drama, fokuserer forfatteren på sine personer og de utallige intriger. Spændingen skrues langsomt, men ubønhørligt i vejret, og ingen kan vide sig sikker.

Der udgives desværre ikke megen amerikansk mainstream fantasy for voksne på dansk. Det middelalderlige miljø og de afrundede personer får næsten Kampen om tronen til at virke som en historisk roman. En umiddelbar sammenligning ville nok være Robert Jordans populære Wheel of time, der ikke er oversat til dansk, men som også findes på mange biblioteker, ligesom den engelske original udgave af Kampen om tronen også er repræsenteret og efterspurgt.

Nyklassiker, som allerede er populær, og som man ikke kan komme udenom! Læsere af historiske romaner vil også sætte pris på den.


litteratursiden.dk

d. 28. nov. 2011

af

af

Arne Larsen

d. 28. nov. 2011

Endelig foreligger et af fantasy-genrens hovedværker på dansk, første bind indeholder alt hvad hjertet kan begære af fantasi, magtkampe, kærlighed, helte og skurke. I det fiktive kongerige Westeros re...


Jyllands-posten

d. 22. nov. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 22. nov. 2011


Berlingske tidende

d. 25. juni 2012

af

af

Niels Houkjær

d. 25. juni 2012