Bøger / skønlitteratur til børn / fantastiske fortællinger

Kaptajn Bimse & Kong Kylie


Beskrivelse


Kong Kylie vil så gerne hjem til landet Langt Borte, så Anna og hendes gamle venner starter flyvemaskinen - selvom alt er sneet til og det hele nok bliver lidt farligt.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 1996

af

af

Eva Lodal

d. 5. mar. 1996

2. del af Kaptajn Bimse og Goggeletten (1992). Nu introduceres Kong Kylie og med ham bogens tema: at savne nogen rigtig meget, at rejse ud og især at komme hjem igen. De fire umage personer fra 1.del: luftkaptajnen, hans co-pilot, Anna, og hendes rare bamse vil flyve kongen hjem, og rejsen bliver som én lang månebelyst, poetisk vinterekspedition, krydret med næsten nervepirrende begivenheder undervejs. Sproget er den kendte blanding af hu-hej, ordspil og pudsige misforståelser og af noget mere småbarnligt, bamse-tullet; der er mindelser om Peter Plys, foruden et stænk Buster i Goggelettens fandenivoldske stil (mens Kong Kylie viser sig at være kanonkonge fra landet Langt Borte, og det er nok lige så godt som Husum). En hyggelig, morsom og lidt rørende historie, der sikkert vil glæde alle dem, der tidligere har fulgt Anna og det sælsomme fly. Den kan læses op for børn fra 5 år, men de må gerne være ældre, hvis de helt skal fange den Reuterske ordstrøm. Ill. i samme stil og af nogenlunde samme omfang som i 1.del.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 1996

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 5. mar. 1996

På handlingsplanet sker der såmænd ikke alverden i romanen her, men det sprudlende sprogspil, der blev sat i gang i Kaptajn Bimse & Goggeletten (92/49) folder sig videre ud i en brusende og berusende ordleg, der fanger og fastholder i skildringen af de meget menneskelige, små personligheder med helt genkendelige, individuelle træk. Ved oplæsning fortrinsvis noget inden skolealderen vil både lytter og læser sidde med et konstant smil, der suppleres med småklukken over de underfundige formuleringer til karakteristik af de agerendes skiftende følelser og fornemmelser i deres famlende forsøg på at finde forståelse og handlemuligheder i et lille menneskeliv med og i sproget med en aldeles fornøjelig, skæv logik i forviklingerne. Der er stadig meget Peter Plys i historien om Annas fantasidrømmerejse til et koldt snelandskab - som i vindueskarmens juledekoration - sammen med de dukkefigurer, der introduceredes i første bind. Eneste nye figur er den meget stætiske, lille kanonkonge, Kylie, der her hjælpes til at finde sin forsvundne søn, Prins Pilfinger. Overalt er hændelserne kommenteret i rare, gråtonede tegninger med udtryksfulde, humoristiske skildringer af personerne i antydede omgivelser.


Berlingske tidende

d. 8. mar. 1996

af

af

Gunnar Jakobsen

d. 8. mar. 1996


Politiken

d. 14. mar. 1996

af

af

Klaus Rothstein

d. 14. mar. 1996


Folkeskolen

Årg. 113, nr. 44 (1996)

af

af

Per Birkebæk

Årg. 113, nr. 44 (1996)


Børn & bøger

Årg. 49, nr. 4 (1996)

af

af

Lise A. Bang

Årg. 49, nr. 4 (1996)


Det fri aktuelt

d. 13. mar. 1996

af

af

Steffen Larsen

d. 13. mar. 1996