Bøger / faglitteratur til børn

Kaptajn Cooks stillehavsekspedition


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. jan. 2009

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 29. jan. 2009

Bogen udkommer i serien Opdagelsesrejser i hele verden. I serien iøvrigt bøger om Amundsen og Scott, Hillary, Lewis og Clark, Magellan og Marco Polo. De henvender sig til interesserede fra ca. 10 år og kan bruges i geografi- og historieundervisningen i 5.-7. kl.

Bortset fra anslaget, et dramatiske skibbrud ved Great Barrier Reef, fortæller bogen kronologisk om Cooks tre ekspeditioner fra 1768-1779. Teksten underbygges af samtidige tegninger, kort, malerier, anskuelsesbilleder og nutidige fotos. Der er gode, aflæselige kort for hver rejse samt et samlet, sammenlignende kort bag i bogen. Her desuden udførlig tidslinje, ordliste, andre bøger og web-adresser samt stikordsregister. En lidt intetsigende forside af grønt hav med lille ø i baggrunden.

Sydhavets erobring fra 2006 i serien Ind i historien er ene om, som bog af nyere dato, at behandle samme emne. Den er dog for overbygningen, mere omfattende og klarere i udtrykket. Set ud fra en aldersbetragtning dækker disse to bøger emnet godt.

Bortset fra en forkert årstalsangivelse, der har sneget sig ind øverst på side 6 er teksten udmærket, omend en anelse anonymt refererende. Billedsiden virker lidt diffus, stilforvirret og ikke indlysende velvalgt. For mig at se et typisk samtryksprodukt.Informationer og udgaver