Bøger / skønlitteratur / roman

Karlsvognen


Beskrivelse


En midaldrende kvindelig psykiater og en teenagepige er på tvunget ophold i en weekend. Tiden går med at psykiateren fortæller om sin barndom samtidig med at hun forsøger at forstå den mutte teenager.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2010

af

af

Katja Larsen

d. 14. okt. 2010

Læsere af forfatterens tidligere bøger vil glædes over Karlsvognen, som ligeledes giver en intens kvindeskildring.

Karlsvognen handler om en midaldrende psykiater der er tvunget sammen med en mut teenagepige. For at få tiden til at gå fortæller kvinden om sin egen og sine formødres fortid. Samtidig forsøger kvinden at forstå denne teenagepige, som er blevet efterladt i hendes varetægt for weekenden. Baldursdottir er rigtig god til at skildre kvinder og gør det også godt denne gang. Rent fortælleteknisk springes der mellem nutid og fortid, men desværre med et lidt knudret resultat.

Forfatteren blev nomineret til Nordisk Råds Pris for Karitas - uden titel i 2006. Karlsvognen har samme stille intensitet i skildringen af kvinderollen i det islandske samfund. Den minder desuden lidt om Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter.

Igen en intens og stille kvindeskildring fra Baldursdottir. Det barske islandske miljø skildres godt og på grund af forfatterens succes med tidligere bøger, vil denne også blive efterspurgt. Eneste anke er fortællestilen som gør, at læseren virkelig skal holde tungen lige i munden.


litteratursiden.dk

d. 11. nov. 2010

af

af

Anne Lezuik

d. 11. nov. 2010

En midaldrende psykiater og en teenagepige er alene i et sommerhus hele week-enden, og historier om stærke kvinder og oversete børn opstår. Endnu engang har Kristín Marja Baldursdóttir skrevet en roma...


Berlingske tidende

d. 26. nov. 2010

af

af

Kathrine Lilleør

d. 26. nov. 2010


Information

d. 29. okt. 2010

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 29. okt. 2010


Jyllands-posten

d. 4. nov. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 4. nov. 2010