Bøger / skønlitteratur / roman

Svaner bliver ikke skilt


Beskrivelse


Elleve års ægteskab er med et bare slut, da Floke fortæller, at han er homoseksuel. Maria må nu med hjælp fra den underlige underbo, Perla, hanke op i sig selv.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2016

af

af

Tina Schmidt

d. 10. maj 2016

Hvad stiller du op når din mand gennem elleve år forlader dig for en mand? For alle romanlæsere, især kvinder.

Maria og hendes mand Floke har levet sammen i mange år. De er sådan et par, som alle andre gerne vil være. De har det godt og inspirerer hinanden. Nytårsaften fortæller Floke, at han er homoseksuel og vil flytte hen til sin elsker. Romanen følger Maria over de næste par dage efter nytårsaften. Hun prøver blandt andet at finde ud af sig selv igennem samtaler med underboen, Perla. Perla er både litterat og terapeut. Maria kan bruge Perla til at læsse af på, og modsat kan Perla bruge Maria til inspiration til en ny bog.

Auður Ava Ólafsdóttir skriver som altid både godt og meget særegent - altså særegent på den rigtig gode måde.

Áudur Ava Ólafsdóttir modtog i 2008 to islandske litteraturpriser for Stiklingen og var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Hun skriver, som ovenfor nævnt, særegent og er derfor svær at sammenligne med andre forfatterskaber.


litteratursiden.dk

d. 25. jan. 2017

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 25. jan. 2017

Sørgmunter, tankevækkende og humoristisk roman om en kvinde, der vågner brat og indser, at manden i hendes liv er en anden, end hun gik og troede. Samtidig med at proppen springer på champagnen nytårs...


Jyllands-posten

d. 22. maj 2016

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 22. maj 2016