Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Katten Pirucho og dens ven musen Perico : en kreativ kat og en misundelig mus


Beskrivelse


Historier om katten Pirucho og dens misundelig ven, musen Perico, der bliver brandmænd, ismænd, judotrænere og eventyrforfattere og som til sidst skriver deres eget eventyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2014

af

af

Marion Tirsgaard

d. 13. aug. 2014

Billedbog om en kat, der går efter sine drømme og en misundelig mus. Kan bruges til dialogisk oplæsning. Fra 3-6 år.

6 små historier om en kat og dens misundelige ven. Pirucho er en kat, der ikke lader sig begrænse af at være kat. Han beslutter sig fx for at blive brandmand, judotræner og eventyrforfatter og hvert kapitel handler om, hvordan han arbejder hårdt for at opnå sin drøm og hvordan musen Perico er så misundelig, at han vil og gør det samme. De sidste 2 historier er eventyr, som de 2 skriver som forfattere. Historierne med undtagelse af eventyrene er bygget op på samme måde, og ordlyden går igen. Bogen vil være velegnet til dialogisk oplæsning, da børn hurtigt vil kunne genfortælle historierne og selv bygge videre på dem. Kapitlerne er dog teksttunge, og de få illustrationer samt et statisk og omstændeligt sprog gør hurtigt læseoplevelsen uinteressant. Historierne mangler tillige et originalt plot, der løfter dem op og gør dem læseværdige. Bogen er inspireret af en fortælling, som forfatteren har fortalt sine børnebørn. Forfatter er lærer og ikke tidligere udgivet på dansk.

Der findes andre, der handler om venskabet mellem en kat og en mus og også mange, der er bygget over gentagelsesskabelonen. I Kalle & Palle på arbejde, 2008 afprøves også forskellige erhverv.

En statisk og omstændelig gentagelseshistorie, der er inspireret af en mundtlig privat fortælling. Billedbogen mangler nerve og originalt plot og bør falde for bibliotekets kvalitetskrav.