Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Dyrebanden - Hannahs hamster


Beskrivelse


Hannahs dværghamster Rufus savner sin ven Pjuske, men Pjuske bor hos Hannahs mor, og Rufus bor hos Hannahs far. Da Hannahs kat en dag fanger en lille mus, får Hannah en rigtig god idé, men hvordan holder hun ideen hemmelig for far?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2020

af

af

Marion Tirsgaard

d. 29. apr. 2020

Hannahs hamster, Rufus, savner sin ven Pjuske. Men Pjuske bor hos mor, og Rufus bor hos far. Men måske kan Hannah finde en anden ven til Rufus? 1. bog i en ny serie om kæledyr og venskaber til børn fra 8-10 år.

Da Hannahs forældre blev skilt, flyttede Hannahs ene dværghamster, Pjuske, med mor, mens Hannahs anden dværghamster, Rufus, blev hos far sammen med katten Knurre. Rufus savner Pjuske. Hannahs veninde Aya har fortalt, at dværghamstere helst skal bo sammen to og to, ellers bliver de triste. Det synes Hannah er synd, så da katten Knurre en dag fanger en lille mus, der gemmer sig under sofaen, får Hannah en god idé. Musen kan jo bo sammen med Rufus. Hannahs venner hjælper Hannah med at holde det hemmeligt for Hannahs far. Han kan nemlig ikke lide mus. Forrest i bogen er en oversigt over alle de dyr og mennesker, man møder i historien.

En sød fortælling om kæledyr, venskaber og om at savne hinanden, når man bor skiftevis hos sin mor og sin far. Bogen er med sit layout og opsætning let at læse og har farverige illustrationer på hver side, der støtter godt op om historien.

Bogen minder om serien "Dyrevenner", fx Hovsa, HolgerRosa & Tot, der kan læses uafhængigt af hinanden, og om serien "Hundeklubben", hvor Rosa & Tot er 1. bind. Sidstnævnte er dog en anelse sværereBogen minder om serien "Dyrevenner", fx Hovsa, Holger, der kan læses uafhængigt af hinanden, og om serien "Hundeklubben", hvor er 1. bind. Sidstnævnte er dog en anelse sværere.