Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kawaii hækling : 40 opskrifter på bedårende amigurumi


Beskrivelse


Hækleopskrifter på 40 figurer der forestiller forskellige frugter, is, pølse, milkshake, sodavand m.m. De broderede ansigter på alle projekterne gør dem ekstra "kawaii" (nuttet). Kan bruges i legetøjskøkkenet eller madboden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2020

af

af

Laura Winding

d. 4. maj 2020

Opskrifter på 40 stykker blødt legetøj til at lege fx madbod. Kan hækles af både børn og voksne.

Bogen indledes med en oversigt over udstyr og materialer samt et afsnit om farveteori og -begreber. Projekterne er delt ind i otte farve-afsnit, der hver starter med en lille tekst om, hvad farven symboliserer. Hvert projekt er mærket med sværhedsgrad, oversigt over materialer og selve opskriften. Bagest i bogen et kapitel om teknikker med illustrationer. Med garn, hæklenål og fyldvat kan man lave alle opskrifterne. Fotos af de færdige projekter og enkelte miljø- og procesbilleder.

Bogens projekter bliver stemningsfuldt præsenteret dels i knolling-fotos (billeder af dimser ordnet i kategorier), men også miljø-fotos af fx en pølsevogn med hæklet pretzel, pølse, milkshake osv. De broderede ansigter på alle projekterne gør dem ekstra "kawaii" (nuttet). Tips som at bruge T-nåle, der ikke kan forsvinde ind i figuren og hækle garnender med ind undervejs er meget anvendelige. Illustrationerne i teknik-afsnittet er rigtig gode, fx magisk ring og relief-halvstangmaske. Forfatteren kalder forrest i bogen sin limpistol for sit hemmelige våben (til montering), men hun kommer ikke med nogen eksempler på, hvordan hun bruger den i opskrifterne. I indledningen finder man tre symboler for sværhedsgrad, men ingen af opskrifterne er i kategorien "begynder".

Andre bøger med hæklet mad: Hæklet hurtigmadHæklet frugt og grønt og Hæklet frugt og grøntAndre bøger med hæklet mad: Hæklet hurtigmad og .