Bøger / faglitteratur / biografier

Kay Bojesen - linjen skal smile


Beskrivelse


Beretter om den danske sølvsmed og kunsthåndværker Kay Bojesen (1886-1958), fra læretiden hos Georg Jensen over sølvsmedearbejdet til kunsthåndværket og det rundbuede legetøj.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2014

af

af

Sanne Caft

d. 17. juni 2014

Kaj Bojesen var uddannet sølvsmed men er i dag mest kendt for sit trælegetøj. I dag er der stor interesse for danske designklassikere, og Kaj Bojesens abe ses her og der og alle vegne. Den pryder forsiden af denne bog i stort format, som vil appellere til det segment, der indretter i retrostil og de, der købte aben, da den kom frem, samt studerende indenfor feltet.

I engageret sprog og med en overflod af illustrationer fortæller bogen i kronologisk orden om Kaj Bojesen, hvis karriere som kunsthåndværker spændte fra starten som sølvsmed til han tegnede sit sidste dyr i 1957. Derimellem skabte han smilende flodheste og skeløjede fugle mv. i et mylder af materialer fra træ og porcelæn til glas og sølv. Vi hører både om læretiden, værkstedsarbejdet, sølvsmedearbejdet, det holdbare og rundbuede legetøj og arbejdet under krigen. Ud over arbejdet hører vi om familielivet vævet sammen med det professionelle liv.

I tråd med den store interesse for indretning, auktioner, genbrug og designhistorie kommer her den første grundige gennemgang af en af giganterne inden for dansk design. Interessen for Bojesens værk er på linje med interessen for kunstnere som Georg Jensen, Kaare Klint, Poul Henningsen, Finn Juhl og Hans Wegner.

Meget indbydende og stor bog om kunstneren og kunsthåndværkeren Kaj Bojesen, hvis ikoniske abe pryder forsiden. Informationsmættet og gennemillustreret kan den læses af alle med interesse for feltet.


litteratursiden.dk

d. 4. sep. 2014

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 4. sep. 2014

Biografi, der kaster nyt lys over den folkekære brugskunstner, som vi er tilbøjelige til at sætte i bås som kreativ legetøjsmager. Oplagt læsning for enhver med interesse for dansk brugskunst. Ikke et...


Politiken

d. 19. juni 2014

af

af

Libbie Fjelstrup

d. 19. juni 2014


Weekendavisen

d. 1. aug. 2014

af

af

Thomas Dickson

d. 1. aug. 2014