Overskuelig introduktion til keramikfaget. Bogen henvender sig både til dem, der har lyst til at komme i gang med keramik og til undervisere, der ønsker at inddrage keramik i billedkunstfaget.
Bogen giver en teoretisk og praktisk indføring i keramikfaget. Første del indeholder teoretisk viden om bl.a. lerets bestanddele og hvordan du fx måler glasurs flydevægt samt introduktion til enkle formgivningsteknikker og dekoration. I bogens anden del kan du omsætte teorien til små praktiske projekter som urtepotter, lysestager og vaser. Du skal som minimum have adgang til en ovn, men ellers kan du komme langt med hjemmelavet værktøj og din fantasi. Rundt i bogen er der tips-bokse til undervisere i billedkunst som fx at tage eleverne med ud i naturen og samle ler. Bogen er gennemillustreret med fotos.
Bogen kommer godt omkring både teori og praksis, og billederne supplerer teksten rigtig fint. Skønt med inspiration til at lave sit eget primitive værktøj, fx knive af en gammel nedstryger, og nyttig info som kilopris på lertyper og udregning af svind ved tørring og brænding.
Claus Domine Hansen har også udgivet grundbogen Håndbog i studiokeramikPottemageriA beginners guide to kintsugi. En anden fin håndbog er Pottemageri. Hvis du er mere til at klinke skår, så prøv den japanske kintsugi metode, fx i: A beginners guide to kintsugiClaus Domine Hansen har også udgivet grundbogen Håndbog i studiokeramik. En anden fin håndbog er . Hvis du er mere til at klinke skår, så prøv den japanske kintsugi metode, fx i: A beginners guide to kintsugiClaus Domine Hansen har også udgivet grundbogen Håndbog i studiokeramik. En anden fin håndbog er Pottemageri. Hvis du er mere til at klinke skår, så prøv den japanske kintsugi metode, fx i: .