Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Kierkegaard - kunsten at kommunikere


Beskrivelse


Forfatterens tolkning af Søren Kierkegaards (1813-1855) kommunikationsform og dens betydning for læsningen af hans værker, bl.a. behandles inspirationskilder og brugen af pseudonymitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2009

af

af

Flemming Faarup

d. 20. maj 2009

I forordet er målgruppen defineret. "Bogen sigter på højskoler, folkeuniversitetet, aftenskoler, studiekredse og selvstudium, men også på universiteter og seminarier, samt gymnasielærere".

Forfatteren er mag.art. i filosofi, har været medlem af Kierkegaard Selskabets bestyrelse i 25 år, og hun kan sin Kierkegaard. Hun har skrevet flere bøger om læsning af Kierkegaard ud fra forskellige aspekter. Denne bog handler om hvordan Kierkegaard kommunikerer sine budskaber ud til læserne. De indledende afsnit beskriver "den kierkegaardske dialektiske dialog" mellem forfatter og læser, hvem af tidligere filosoffer, der har inspireret ham, hvordan han meddeler sig og om hvordan han bruger pseudonymer for at kunne meddele sig forskelligt. Herefter gennemgås en række tekster læst med kommunikation som aspekt.

Forfatteren har skrevet disse bøger om andre synsvinkler på forfatterskabet: Om Kierkegaard, kvinder og kærlighed, 1987, Kierkegaard, kristendom og konsekvens, 1994, Den dialektiske svæven, 1998, Den utidige Kierkegaard - og vor tid, 2000, Kierkegaard og menneskelighed, 2002 og Kierkegaard - hvad vil han?, 2005.

God og grundig indføring i Kierkegaard, som et godt supplement til de andre indfaldsvinkler.