Beretningen om Kierkegaards rejse hjem til Sædding i Jylland, hvorfra hans far i sin tid tog til København, henvender sig til læsere, der er interesseret i Kierkegaard, men også til læsere, der vil have en usædvanlig læseoplevelse..
Bogens sidste illustration forestiller Regine Olsen, som er omdrejningspunktet i denne bog. Kort efter hjemkomsten fra turen til Jylland forlover Kierkegaard sig med hende og ophæver senere forlovelsen. Bogen følger minutiøst Kierkegaards rejse til Jylland i 1840. Læseren er med hele tiden og får undervejs serveret en mængde realkommentarer fx om vejbelægning. Forfatteren er en velkendt Kierkegaardforsker, der på fascinerende vis formidler Kierkegaard til mange forskellige læsere. Han skriver godt, og bogen er dygtigt illustreret med gamle (samtidige) kort og topografiske malerier, der bidrager til bogens stemning..
Kirkegaards jyllandsrejse er ikke tidligere beskrevet selvstændigt, men den kan følges i hans dagbøger..
Det er en uhyre velskrevet og interessant bog, som på forbilledlig vis viser én af Kierkegaards mange sider, og den skærper lysten til at lære dette mærkelige menneske at kende. Bogen forsøger at sætte sig ind i Kierkegaards person, og det må være op til hiin enkelte om dette lykkes. I forlængelse af Kierkegaardfejden omkring SAK giver denne bog supplerende oplysninger bl.a. om tjeneren Anders. Det anbefales at læse bogen langsomt for at nyde dens indhold, der er rigt på iagttagelser og andet, der skal fordøjes.