En personlig fremstilling med udvalgte eksempler på dansk kirkekunst der uden at kræve særlige faglige forudsætninger henvender sig bredt til alle med interesse for emnet.
Johs. Strædes "billedfortælling" indledes med et kort rids af kirkearkitekturens historie i Danmark, men hovedvægten ligger på kirkernes interiører og specielt på korenes inventar og udsmykning i form af døbefonte, nadverborde, krucifikser og altertavler. Det sidstnævnte er der mange eksempler på, dokumenteret i form af fotografier og en ledsagende kort tekst. Den tidsmæssigt kronologiske gennemgang er suppleret af en række tematiske eksempler, samlet under overskrifter som fx "Julenat", "Den gode hyrde" og "Opstandelsen". Bogen afsluttes med en række eksempler på nyere dansk kirkekunst, fra Niels Larsen Stevns, der er en overgangsskikkelse mellem gammelt og nyt, frem til Bjørn Nørgaard og Hein Heinsen.
Med sin personlige vinkling og båret af ægte engagement og formidlingslyst i forhold til stoffet kan bogen ikke umiddelbart sammenlignes med kunsthistoriske og teologiske fremstillinger som fx Mikael Wivel: Kunsten i kirken, 2005, eller med Lisbeth Smedegaard Andersens bøger om emnet.
Selektive eksempler og personlige tolkninger af dansk kirkekunst. Med bogens vægt på billedmaterialet og den fornemme grafiske tilrettelægning taget i betragtning, er fotografierne desværre af meget svingende kvalitet, hvad angår skarphed, belysning og beskæring.