Bøger / faglitteratur

Klar til kamp


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

En diktator i forklædning ; Vejen ud af krisen ; Hitlers sorte garde ; Nazisternes første massedrab ; Jødehad bliver til lov ; Mussolini vil genskabe Romerriget ; Generalerne kupper demokratiet ; Stalin renser ud i partitoppen ; Japan tromler naboerne ned ; Plakater råber budskabet ud ; Hitlers letteste sejr ; Voldsmænd går amok på jøderne ; Våbenkapløb i Europa


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2015

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 10. feb. 2015

Første del af en illustreret verdenshistorie om Anden Verdenskrig, her er 1930'erne og nazisternes magtovertagelse i centrum. For den alment historieinteresserede.

Fra nazisternes magtovertagelse i 1933 giver bogen en kronologisk gennemgang af vigtige begivenheder i årtiet frem til krigsudbruddet. Bogen har også større afsnit med en beskrivelse af borgerkrigen i Spanien, Mussolinis Italien, udrensningerne i USSR og Japans imperialisme. Året 1938 har fx afsnit om Tysklands annektering af Østrig og Krystalnatten. Forfatterkollektivet er alle skribenter på "Historie : illustreret videnskab", hvor tilsvarende artikler har været trykt. Bogens format og opsætning ligner også bladene "Alt om historie" eller "Historie : illustreret videnskab". Ingen litteraturhenvisninger, men bagerst et indeks over personer og steder, omtalt i bogen.

Et plus ved denne bogserie er de danske forfatternavne, der skriver et letflydende sprog, som tillige følges af en spændende billedside, der også omfatter grafiske oversigter. De manglende litteraturhenvisninger er dog uforståeligt og giver et stort minus.

Kan sammenlignes med Anden verdenskrig. Det Tredje RigeDet Tredje Rige i Eddy Bauers serie om 2. verdenskrig eller den samme titel i en anden Bonnierserie, "Historiens højdepunkter", Det Tredje Rige fra 2012Kan sammenlignes med Anden verdenskrig. i Eddy Bauers serie om 2. verdenskrig eller den samme titel i en anden Bonnierserie, "Historiens højdepunkter", fra 2012.