Bøger / faglitteratur / øvelser

Klassisk yoga


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2017

af

af

Merete Trap

d. 24. aug. 2017

Ønsker du en instruktiv beskrivelse af de klassiske yoga-øvelser, så kan denne bog hjælpe dig. En grundbog i de klassiske yoga-øvelser, for alle seriøse yoga-udøvere, men bogen kan også bruges af begyndere og nysgerrige.

Yoga-asanas er en fælles betegnelse for legemsøvelser eller stillinger. I denne bog gennemgås i alt 40 af disse asanas. Bogen er opdelt i 6 kapitler, med overskrifterne "Opvarmning og fortræning", "Yoga-asanas", "Mudras og bandhas", "Åndedrætsøvelser" "Koncentrationsøvelser" og "Øvelsesserier". Bagerst i bogen et anatomisk atlas samt ordforklaring.

I en tid hvor yoga virkelig vinder frem, er det oplagt at genoptrykke denne grundige og brugbare grundbog. Bogen kommer godt omkring alle aspekterne af den klassiske yoga, og de udførlige instruktioner gør det nemmere at gå i gang på egen hånd. Det ville dog have været en fordel for bogens visuelle udtryk, hvis de supperende fotos var blevet bragt up to date, og ikke kun tilsat farve, da de giver et lidt "gammeldags" udtryk.

Bogen er tidligere udgivet med titlen YogaBegynderyogabogen, og der er ingen tekst- eller fotomæssige ændringer foretaget. Dog har bogen fået nyt forside-billede og titel, og de oprindelige sort/hvid billeder er tilført farve. Det er svært at finde andre udgivelser, helt så grundige som denne, men for begyndere kan nævnes BegynderyogabogenBogen er tidligere udgivet med titlen Yoga, og der er ingen tekst- eller fotomæssige ændringer foretaget. Dog har bogen fået nyt forside-billede og titel, og de oprindelige sort/hvid billeder er tilført farve. Det er svært at finde andre udgivelser, helt så grundige som denne, men for begyndere kan nævnes .