Bøger / faglitteratur

Klima på afveje : en samfundsskabt krise


Beskrivelse


Argumentation for at kapitalismen er den primære årsag til klimakrisen og at det ikke er et isoleret problem, men skal ses i sammenhæng med trusler som krig og global ulighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 22. okt. 2019

For interesserede i klimakrisens årsag som ifølge forfatteren er kapitalismen. Kan også bruges til skoleopgaver fra gymnasialt niveau.

Forfatteren Anders Bjerre Mikkelsen, som er pensioneret ingeniør, vil med bogen vise at den primære årsag til klimakrisen er kapitalismen, ikke omstillingen fra sort til grøn teknologi.Kapitalismen er nemlig, ifølge forfatteren, et altoverskyggende problem i verden i dag. Den skaber ulighed, fattige lande og fattige mennesker og står i vejen for, at mange lande ikke magter at skabe forandringer for at beskytte befolkningen mod klimaændringer. Derfor mener forfatteren, at man ikke kan se på klimakrisen som et isoleret problem, men at den skal ses i sammenhæng med trusler som krig og den store ulighed i verden. Indeholder fakta bokse og liste med kildehenvisninger.

En bog på 100 sider som kort og præcist giver ét syn på hvorfor klimaændringerne er så svære at takle og komme i forkøbet. Bogens vinkel er kapitalismen, og det er en interessant vinkel på klimakrisen.

Klimakrisens rødderDen nye Internationale beskæftiger sig også med klimakrisen. Den nye Internationale handler også om at bekæmpe ulighed og dermed bl.a. forbedre klimaetKlimakrisens rødder beskæftiger sig også med klimakrisen. handler også om at bekæmpe ulighed og dermed bl.a. forbedre klimaet.