Bøger / faglitteratur

Klimaet på 30 sekunder : de 50 mest aktuelle fænomener, målinger og faktorer - hver især forklaret på et halvt minut


Beskrivelse


I 50 korte tekster beskrives klimaets sammensætning, funktion og fremtid under emner som fx klimamodeller, luftmasser og global opvarmning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2020

af

af

Martin Jørgensen

d. 14. jan. 2020

50 korte tekster og information om hvordan klimaet er, hvordan det fungerer, hvordan det bliver observeret og hvordan udviklingen bliver. For alle, der vil have en større forståelse for klimaet og dets byggesten.

Denne bog giver dig en chance for at levere en god portion fakta ved middagsbordets klimadiskussioner. I 50 korte tekster beskrives klimaets sammensætning, funktion og fremtid under emner som fx klimamodeller, luftmasser og global opvarmning. Hver af teksterne består af en hovedtekst, et resume, inspiration til eftertanke, en minibiografi og beslægtede emner med henvisning til andre tekster i bogen. Bogen er inddelt i syv hovedsektioner, der fungerer som inddeling for de 50 tekster. Emnerne er fx opvarmning, vand, observationer og klimaforandringer, og hvert emne indeholder også en relevant personprofil. Bag bogen står en række førende forskere indenfor klimaområdet fra primært England og USA.

Klimaet fylder i både store og små hoveder, og denne bog leverer masser af fakta og tanker. En velskrevet og overraskende grundig bog, der giver læseren et fint overblik over klimaets sammensætning. Formen lægger ikke op til fordybelse, men derimod drypvis indsigt og stof til eftertanke. Bogens illustrationer er af mere kunstnerisk end informativ karakter. De 30 sekunder bogen bryster sig af skal tages med en gran salt, da der ikke er sparet på detaljerne.

KlimaklogDen ubeboelige klode og Den ubeboelige klode fokuserer på klimaets problemer og følgerKlimaklog og fokuserer på klimaets problemer og følger.