Bøger / skønlitteratur til børn / fantasy

Klokkeblomst


Beskrivelse


Billedbog. Når en baby griner bliver der født en fe. Klokkeblomst kommer til Drømmehaven på Ønskeøen. Alle har et talent, som de bruger til forårsforberedelserne. Klokkeblomst vil også være med, men skal hun så opgive sit eget talent?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2008

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 5. nov. 2008

To billedoplæsningsbøger om den lille fe Klokkeblomst, til fe-elskende piger fra 5-10 år, der vil nyde de yndige, små feer i flotte pastelfarvede akvarelbilleder. To bøger der nok skal sælge sig selv!.

To bøger i serien Disney fairies - denne gang om den lille fe - Klokkeblomst. To titler, forskelligt sidetal, lidt forskelligt illustrationsmateriale og stort set samme handling. Den ene der er udgivet i forlagsserien Junior klassiker er den mest kortfattede, men det er også den hvor handling er lettest at følge med i. Historierne fortæller om hvordan en fe kommer til verden - Klokkeblomst, en lille talentfuld pot-og-pande fe. Hun bor i Drømmehaven, sammen med de andre ønskefeer. Hun er ikke tilfreds med sit talent, og vil finde et andet... Begge bøger har mange illustrationer i kraftige, klare farver i den stil, der kendes fra andre Disney-produkter, lidt stive og sødladne, men med detaljer og et univers, pigerne vil elske. Sproget er fyldt med mange dialoger og forholdsvis flydende.

Bøgerne er en del af serien Disney fairies. De handler begge om den feverden, der er omkring Ønskeøen i Peter Pan. Bøgerne ligner tilsvarende udgivelser fra Disney.

To lidt omstændelige fortalte historier, der ligesom flere af de andre bøger i serien, mest lever på sine smukke, romantiske akvareller af feer og alfer, men med sit indbydende layout og kendte design, nok skal nå ud til sin målgruppe af piger der er vilde med pastelfarver og feer!.