Bøger / skønlitteratur til børn

Vores bedste venner


Beskrivelse


Tre historier fra Disney-universet. Ariel får en hest, der hedder Benjamin, Torneroses hest Balder redder hende fra en puma, og Jasmin vinder ørkenløbet på sin hest Midnat.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2009

af

af

Else Lerche

d. 4. juni 2009

Billedbogen, der udkommer i serien Disney prinsesser indeholder tre historier til prinsesse- og hesteglade piger i 4-7-års alderen.

Forfatteren har bl.a. skrevet Venner for altid, 2008 i serien High school musical. Teksten er ukompliceret, skrevet i et enkelt, dialogrigt sprog uden ret meget atmosfære. Stilen og miljøet i illustrationerne kendes fra andre Disney-bøger og tegnefilm. De har et glat, noget stivnet udtryk uden megen stemning. De fleste illustrationer fylder hele opslaget eller hele siden. De stærke farver er lagt fuldt dækkende på. Forsidens udtryk er sødmefyldt og viser de tre prinsesser med deres heste. Bagsideteksten fortæller lidt om indholdet. De tre historier er ret spinkle. Ariel får et føl, Benjamin, af prins Erik. Hun opdrager det inde på selve slottet, men da en jævnaldrende hoppe ankommer, vil Benjamin leve udenfor med den. Tornerose får sin egen hest. Den er modig og dygtig, men er bange for små dyr i skoven. Den redder Tornerose fra en angribende puma. Jasmin stiller mod sin fars ønske op til et hestevæddeløb og vinder.

Der er andre Disney-bøger, der bygger videre på grundhistorierne, fx Musenes bal, 2008 og Jasmin og den gyldne nøgle, 2009.

Bogen er let, uforpligtende og overfladisk underholdning, men mange piger fra 4 år er vilde med universet og illustrationerne.Informationer og udgaver