Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Klompelompes sommerbørn


Beskrivelse


44 strikkeopskrifter med udgangspunkt i sommertøj til børn. Her er trøjer, bukser, kjoler, gamacher, t-shirt og shorts til babyer og børn, drenge og piger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 2. apr. 2019

Strikkebog i stil med den første Klompelompe-strikkebog - her med fokus på sommeropskrifter - for erfarne strikkere.

Dette er den anden Klompelompe strikkebog på dansk fra de norske strikkedesignere Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland. Se deres hjemmeside her: https://klompelompe.no/. Bogen indeholder strikkeopskrifter med udgangspunkt i sommertøj. Her er trøjer, bukser, kjoler, gamacher, t-shirt, shorts, dukkenederdel og meget andet både til babyer og børn, drenge og piger, i alt mere end 40 strikkeopskrifter. Bogen indledes med et forord og fakta om garn samt en side med strikkeforkortelser. Der er en tre-spaltet indholdsfortegnelse samt et register bagest delt op i de forskellige tøjtyper som bluser, bukser, dukketøj osv. Til opskrifterne er angivet størrelser, garnforslag, garnmængde, pinde, strikkefasthed og mål, herefter en detaljeret arbejdsbeskrivelse samt - hvor det er nødvendigt - mønsterdiagrammer. Opskrifterne ledsages også af farvefotos, primært af børn med det færdige strikkede tøj på.

Indbydende strikkebog med mange flotte fotos af børn med strikket tøj på. Primært for erfarne strikkere.

Bogen følger stilen i den første Klompelompebog på dansk: (Strik året rundt). Der er udgivet flere -strikkebøger på norsk, der dog ikke endnu) er oversat til dansk.