Bøger / skønlitteratur / noveller

Klynger - en antologi


Beskrivelse


Ti forfattere har skrevet en tekst eller fortælling med litterære fælleskaber som ramme. Det er tekster som handler om litteratur eller det at skrive.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2016

af

af

Henrik H Pedersen

d. 14. jan. 2016

Ti forfattere har skrevet en tekst eller fortælling med litterære fællesskaber som ramme. Det er tekster som handler om litteratur eller det at skrive. For interesserede i ny dansk litteratur og forfatterskaber.

Antologien og bogens bidrag har relation til litteraturfestivalen "Litterære Dage i Løves Bog- & Vincafe" og redaktør er Allan Lillelund. Der er flere kendte forfattere, men også navne som hører til blandt de nyere stemmer på den danske skønlitterære scene. Her er tale om tekster eller fortællinger som forholder sig til litteratur, det at skrive eller tekster som antyder skrivningen som noget der samler os mennesker. Jens Blendstrup skriver bl.a. om sin spæde start som forfatter i tiden omkring "Øverste Kirurgiske". Louis Jensen har bidraget med en fortælling om en forfatters kone, der er vidne til skjorter og papirers forvandling til hvidt støv. Bogen er illustreret af Gitte Lægaard.

Inspirerende læsning om hvad litteratur er eller hvordan det skabes, i grænselandet mellem fiktion og non-fiktion.

Der findes ingen antologier med helt samme tema, men i fx Fem års litteratur 2010-2014 (2010-2014) findes også eksempler på nyere danske forfattere.