Erindringsroman om børneliv i 1950'ernes Kbh. NV. Bogen virker selvoplevet og er if. forfatteren en blanding af fiktion og virkelighed. Den er let og hurtigt læst, og er velegnet til oplæsning. Der er meget skæg og ballade i fortællingerne fra børnenes kamp- og legepladser, men også et strejf af alvor og voksen efterrationalisering.
Velskrevet, underholdende romandebut, baseret på erindringer om barndommen i efterkrigstidens Kbh., nordvestkvarteret hvor man spiste aftensmad kl. 18 nul dut, og de mange børn rendte rundt og lavede numre. Niels er egentlig en god dreng, der gerne vil synge og spille blokfløjte, mens storebor Jens' skarnsstreger sjældent falder heldigt ud. Kvarterets bøller lokker og tvinger de yngre børn til at rapse og det, der er værre. Faktisk lever børnene en rigtig rå hverdag, mens de voksne passer deres. Læsevenlig typografi og eftertænksom alvor bag de mange løjer.
Man tænker på skarnsunger som Tykke-Niels og Emil, mens stemningen er i retning af Thorstein Thomsens romaner fra 1950'erne.
Underholdende erindringsroman fra barndommens Kbh. NV, et rabarberkvarter hvor børnenes indbyrdes omgang er rå, tæv og rapserier er hverdagskost, og de store tryner de små. Alt imens de voksne nyder den spirende velstand i efterkrigstiden og ikke blander sig mere end højst nødvendigt. Niels fortæller muntert og med en smule alvor om det hele og især om sin skrækkelige storebror. Også velegnet til oplæsning.