Bøger / faglitteratur / kogebøger

Køkkenrevolution på høje hæle


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Lene Kristiansen

2007

Med en særdeles visuel titel kombineret med et besnærende forord og ord som eventyr, solskin og forelskelse, har Cadogan allerede sikret sig opmærksomhed. Når han så også holder hvad han lover, skal de sundt orienterede, smagsglade og fortravlede nok få øje på ham.

Sundhed er indgangen til Cadogans mad, som bygger på en krydsning af ernæring, biologi og biokemi - økologisk/biodynamisk naturligvis, også af smagsmæssige grunde. Og det er netop med smagen Cadogan rigtigt revolutionerer. De 15 afsnit, det første om smagsforstærkere (citron, hvidløg mv.), handler om morgenmad, "lav i dag til i morgen", 3 variationer over én ingrediens, alt i en gryde, fisk og skaldyr, grøntsager, supper, römertopf (som han elsker), drikke, desserter og sidst praktiske oplysninger om grej, kostbud mv. Ikke overraskende indgår der kylling og laks i mange opskrifter, og Cadogans glæde for de "søde" krydderier: kanel, kardemomme, vanille mv. giver helt nye smagsoplevelser, ligesom frugt ofte indgår. Olie bruges mest som krydderi, faktisk kan man stege i vand! Hver opskrift sit opslag bl.a. med sundhedstip. Lækker kogebog i et flot, åbent layout og med en helt personlig, meget vidende og sanselig formidling. En detaljeret indholdsforteg. gør det ud for register.

Den mest inspirerende og fornyende kogebog, også blandt dem uden hans specielle tilgang til sundhed, vi har set længe.

Smukke billeder, meget inspirerende og uden diskussion sund, sanselig og med hurtige, fine resultater På med de høje hæle!.