Bøger / faglitteratur til børn / katekismer

Kørvigs katekismus


Beskrivelse


Et kapitel til hver uge i året hvert med et centralt citat fra Bibelen, en fortolkning, en historie fra familiens dagligdag, en bøn og en opgave.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juni 2008

af

af

Mads Overmark

d. 2. juni 2008

Bogen henvender sig til de forældre, der ønsker at opdrage og forklare deres børn om den kristne tro. Tekst og billeder passer til børn omkring 7-8 år. Den har et klart forkyndende formål og er derfor ikke relevant for folkeskolen, selvom en del af ideerne godt kan anvendes i undervisningen.

52 kapitler - et til hver uge i året - der lægger op til samtale og aktiviteter i familien. Det er tanken, at der skal skabes forståelse for troens centrale punkter som fx: de ti bud, trosbekendelsen, nadveren, skriftemål og dåb. Rammen er familien Kørvig. Hvert kapitel er bygget op på samme måde: Et centralt citat fra bibelen, en fortolkning og en lille historie fra familiens dagligdag, som kan sætte ordene i nutidigt perspektiv. Endelig er der spørgsmål, en bøn og en opgave, der passer til indholdet af bibelteksten. Det er en meget farvestrålende bog. Hvert kapitel har en illustration af Agnete Hoffmann. De er smukke og støtter den positive ånd, som bogen er holdt i.

Der findes mange bøger, der søger at forklare den kristne tro for børn Denne er ret original i sin opbygning.

En varm og positiv bog, der anbefales til de forældre, der ønsker, at deres børn bliver opdraget med kristendommen som et centralt element i deres liv.