Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kongens død


Beskrivelse


Fifa søger sammen med sin familie lykken i Danmark, hvor faderen vil samle ressourcer og styrke til hævn og det endelige opgør mod normannerne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2011

af

af

Rikke Skuldbøl Jakobsen

d. 29. nov. 2011

Sidste del af Lars-Henrik Olsens store trilogi startende med Dværgen fra Normandiet. Trofaste læsere vil uden tvivl allerede være velinformerede om udgivelsen. Målgruppen starter ved 12 år.

Den unge Fifa er nu 14 år. Hun vil sammen med sin familie søge lykken i Danmark, hvor faderen vil samle ressourcer og styrke til hævn og det endelige opgør mod normannerne. Det er et omfangsrigt materiale, vi har med at gøre, når middelalderen tages under interessant og oplysende behandling med mange faktuelle relationer til historiske begivenheder. Fortællingen giver, sideløbende med den gode historie, et velresearchet indblik i middelalderens dramatiske århundreder. Et velskrevet materiale med mange og gode personskildringer. Bogen afrundes med et efterskrift, som redegør for de forskellige personers fremadrettede liv og gerninger. Desuden findes refererende noteliste.

Serien kan på bedste vis sammenlignes med Jordens søjler for en lidt yngre målgruppe.

Lars-Henrik Olsen afslutter sin trilogi med maner med et spændende indblik i middelalderens dramaer. Et velskrevet, underholdende og informativt værk, som også vil være yderst relevant for folkeskolens ældste klasser.


Jyllands-posten

d. 21. jan. 2012

af

af

Karen Lise Søndergaard

d. 21. jan. 2012


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 2 (2012)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 65, nr. 2 (2012)