Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kongestormen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Arnulf og hans blodbrødre må forlade Toketorp for at kæmpe for jarler og kongers forgodtbefindende. Denne gang gælder det den forhadte Kong Svend, og Olav Tryggvason, der begge hader Arnulf og ønsker at sende ham og frænderne til Odins haller.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2019

af

af

Christine Christensen

d. 27. juni 2019

I sjette bog i sagaen om Arnulf Ulvedræber, når Arnulf knapt at sætte fødderne på den længe eftertragtede Islandske klippe, før nye stridigheder trækker ham væk fra Frejdis og Toketorp. For læsere af historiske romaner.

Efter 4 års savn stævner Arnulf og de øvrige medlemmer af Blodringen mod Islands kyster. Klædt i silke og med kisterne fulde af guld er de længe ventede Jomsvikinger et prægtigt syn, men glæden bliver kort, da nyt om Olav når deres ører. I et forsøg på at kristne norden begærer Olav nemlig både Norge, Grønland og Island og Arnulf og hans blodbrødre må endnu engang forlade Toketorp. Planen er at opsøge Erik Hakonsson og tilbyde ham deres støtte til arvekrav og blodhævn, men Erik er fælle med den forhadte Kong Svend, der hader Arnulf og ønsker at sende ham og frænderne til Odins haller. Med Garmlingerne ombord sætter Blodringen ud for at møde deres skæbne i et storpolitisk rænkespil.

Bøgerne i "Arnulf sagaen" er skåret over samme læst; et farligt togt, en masse vold og en gruppe vikinger, der er sejere end asserne selv - fuldstændigt som Clods faste læsere elsker det. Den særlige sprogtone passer godt til de drabelige beskrivelser af krig og kærlighed. På trods af et indledende resume kan bøgerne ikke læses uafhængigt, dertil er persongalleriet og de mange referencer for omfangsrige.

Minder om Robert Lows serie "De edsvorne", eller Bernard Cornwells serie om "Uhtred".