Bøger / faglitteratur

Konkurrencestatsministeren : til forsvar for den danske konkurrencestat


Beskrivelse


Med inspiration fra Machiavellis "Fyrsten" gives der et indspark i de senere års debat om den danske konkurrencestat.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 25. mar. 2019

Skarp og provokerende debatbog til forsvar for "den danske konkurrencestat". For politiske magthavere og for dig som følger debatten om retningen af samfundets udvikling.

"Indrømmet. Jeg tror ikke kun på konkurrencestaten. Jeg har også altid holdt meget af Machiavelli". Sådan skriver den tidligere socialdemokratiske minister Bjarne Corydon i sit forord til denne bog, som han også roser for at være et vellykket forsøg på at kombinere perspektiverne for den nuværende danske konkurrencestat med tanker fra den italienske politiske tænker Machiavelli (1469-1527). Forfatteren opstiller syv læresætninger med inspiration fra Machiavellis FyrstenFra velfærdsstat til velstandsstat (Ved Ole Jorn), som enhver magthaver bør kende. En læresætning er fx "Kend din konkurrencestat", hvor forfatteren bl.a. argumenterer for, hvorfor den danske konkurrencestat netop er anderledes end alle andre konkurrencestater. En anden læresætning er "Sæt mål for din konkurrencestat" med fokus på eksportevne, vækstevne og balanceevne i økonomien. I sidste kapitel argumenterer bogen bl.a. for, hvorfor Danmark har brug for kompetente konkurrencestatsminstre. Forfatteren er forsker, filosof og forfatter og har også skrevet Fra velfærdsstat til velstandsstat"Indrømmet. Jeg tror ikke kun på konkurrencestaten. Jeg har også altid holdt meget af Machiavelli". Sådan skriver den tidligere socialdemokratiske minister Bjarne Corydon i sit forord til denne bog, som han også roser for at være et vellykket forsøg på at kombinere perspektiverne for den nuværende danske konkurrencestat med tanker fra den italienske politiske tænker Machiavelli (1469-1527). Forfatteren opstiller syv læresætninger med inspiration fra Machiavellis Fyrsten (Ved Ole Jorn), som enhver magthaver bør kende. En læresætning er fx "Kend din konkurrencestat", hvor forfatteren bl.a. argumenterer for, hvorfor den danske konkurrencestat netop er anderledes end alle andre konkurrencestater. En anden læresætning er "Sæt mål for din konkurrencestat" med fokus på eksportevne, vækstevne og balanceevne i økonomien. I sidste kapitel argumenterer bogen bl.a. for, hvorfor Danmark har brug for kompetente konkurrencestatsminstre. Forfatteren er forsker, filosof og forfatter og har også skrevet .

Velargumenterende debatbog, som med sit forsvar for konkurrencestaten og brug af Machiavelli vil provokere konkurrencestatens kritikere.

En anden bog om emnet er fx Konkurrencestaten og dens kritikere.


Berlingske tidende

d. 25. apr. 2019

af

af

Anna Libak

d. 25. apr. 2019