Bøger / faglitteratur / øvelser

Kontorets Indiana Jones : lær at improvisere på arbejdet


Beskrivelse


Om at improvisere som en metode til at opnå kreativitet og effektivitet, især i uforudsigelige arbejdsmiljøer. Med gennemgang af forskellige teorier, om muligheder og faldgruber, og med øvelser, der har til formål at åbne op for blokeringer i forhold til improvisation.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2011

af

af

Mette Fersum

d. 15. sep. 2011

Bogen handler om improvisation, og om at kunne agere som Indiana Jones. Den er til dem, der arbejder i uforudsigelige miljøer, hvor ting hurtigt ændrer sig. Det kan være i politiet, folketinget, på hospitaler osv.

Behovet for at improvisere kommer ofte hurtigt og pludseligt. At kunne improvisere er en metode til at opnå kreativitet og effektivitet. Denne bog er en selvhjælpsbog, som kan hjælpe læseren til at blive bedre til at improvisere på den gode måde. Forfatteren er varm fortaler for det at improvisere, og give slip på alt for mange fastlåste planer. I bogen gennemgår han forskellige teorier om emnet, hvor han kommer ind på de forskellige muligheder og faldgruber, der er. Ligeledes er der mange øvelser, hvor man som læser kan arbejde med sine blokeringer i forhold til at skulle improvisere mere. Et centalt ord i bogen er begrebet flow. Det lykkes, når vi er nærværende, og når vi lytter til hvad andre egentlig siger. Generelt er bogen en roadtour gennem improvisation, fyldt med historier, indsigt og fokus på positivitet. Det er tydeligt, at forfatteren selv er en eventyrer, og har arbejdet mange år med improvisationsteater. Det handler ikke om at svinge pisken, men gøde jorden med kreativitet, humor og gulerødder.

Slip kreativiteten fri : fem trin til målrettet idéudvikling, 2011 er godt nok til ledere, men indeholder mange af de samme tanker.

Kontorets Indiana Jones er en undeholdende bog, skrevet i en meget frisk stil.


Jyllands-posten

d. 2. okt. 2011

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 2. okt. 2011