Bøger / faglitteratur / mønstre

Korssting NU : kunstindustri møder korssting : 20 DIY-værker - portrætter & opskrifter


Beskrivelse


Værker af 20 yngre kvindelige kunstnere og designere i form af bl.a. fotografier, keramik, børnetøj og tatoveringer omsat til korsstingsbroderier. Hver kunstner præsenteres i interview og portrætfoto, og broderiprojekterne vises i færdigbroderet udgave og som mønsterdiagram med et par sytips.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 21. apr. 2015

Korssting til den stilbevidste brodøse.

I "Korssting NU" bliver værker af 20 yngre kvindelige kunstnere og designere oversat til korsstingsbroderede puder. Hver kunstner præsenteres i interview og portrætfoto, og broderiprojekterne vises i færdigbroderet udgave og som mønsterdiagram med et par sytips. I starten af bogen findes et afsnit om korsstingsbroderiets historie samt en introduktion til at brodere med korssting med uldgarn på stramaj med og uden brug af ramme.

"Korssting NU" er et flot og anderledes bud på en korsstingsbog. Mønstrene virker genarbejdede, og illustrationerne er stilfulde. Stilen i puderne er retro-chik og vil appellere til et yngre publikum. Det historiske afsnit giver et interessant indblik i det til tider noget forkætrede stings op- og nedture, og broderivejledningen er en god introduktion også for nye brodøser.

Der udkommer ikke overvældende mange bøger med korsstingsmønstre, og de fleste er noget mere traditionelle og romantiske i udtrykket end "Korssting NU". Fx Naturen i korsstingÅrets korssting 2013 (2014) og Årets korssting 2013Der udkommer ikke overvældende mange bøger med korsstingsmønstre, og de fleste er noget mere traditionelle og romantiske i udtrykket end "Korssting NU". Fx Naturen i korssting (2014) og .


Haandarbejdets Fremme

2015, nr. 2

af

af

EH

2015, nr. 2