Bøger / faglitteratur / erindringer

Kostelige kvinder : livsglimt


Beskrivelse


Lars-Henrik Schmidt (f. 1953) beretter om sit forhold til de kvinder, han er stødt på i sit liv. Vi hører om farmoderen, moderen, datteren, søstrene osv. Gennem de ærlige og filosofiske beretninger lærer vi forfatteren og mandekønnet bedre at kende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2013

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 28. aug. 2013

For mænd og nysgerrige kvinder der vil udfordres af en lidt anderledes og tankevækkende art biografi, skrevet på et ret højt litterært niveau.

Schmidt (f. 1953) er blandt meget andet professor i filosofi og pædagogik ved Aarhus Universitet, og har over en årrække udviklet begrebet socialanalytik som er et socialfilosofisk perspektiv. Han har desuden et væld af akademiske udgivelser på sit CV, men i Kostelige kvinder bevæger han sig udenfor det vante miljø, til fordel for en mere personlig og reflekterende stil. Det er ikke en decideret selvbiografi i gængs forstand, men over 9 kapitler beretter Schmidt om sit forhold til de kvinder, han er stødt på i sit liv. Vi hører om farmoderen, moderen, datteren, søstrene osv. Gennem Schmidt ærlige beretninger, der dog af og til tenderer til at blive lige vel filosofiske, lærer vi forfatteren og mandekønnet bedre at kende. Særligt centralt er fortællingen om hans første kone, som døde af uforklarlige årsager. En dybt tragisk historie, som Schmidt gør til en smuk og melankolsk beretning om sorg, og hvordan livet trods alt går videre. Det er ikke nogen ubetinget nem bog at læse, men den er yderst velskrevet og Schmidt har mange fine betragtninger om forholdet mellem kønnene.

Den lidt særegne blanding af biografi, filosofi og kønsrollebetragtninger, gør bogen til helt sin egen.

Næppe en udlånsmagnet, men Schmidt har begået en sindrig og velskrevet bog, af den slags man bliver klog af.


Politiken

d. 16. nov. 2013

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 16. nov. 2013