Bøger / skønlitteratur / roman

Kragepigen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Temaet er misbrug af børn, historien har to hovedskikkelser: kriminalkommissær Jeanette Kihlberg og psykoterapeut Sofia Zetterlund. De arbejder begge med sager om myrdede børn eller skadede børn, der som voksne bliver farlige både for sig selv og andre.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2011

af

af

Beth Høst

d. 15. apr. 2011

Naturligvis skal alle, der stadig holder meget af skandinaviske krimier, også lige prøve denne; men de vil så opleve, at der er et ekstra twist: der er samtidig tale om en elegant psykologisk thriller. Læseren skal lige være forberedt på, at slutningen er en rigtig cliff-hanger, vi får først slutningen i næste bind, eller måske i bind 3.

Her er et nyt svensk thriller-par, Eriksson er bibliotekar, Sundquist skulptør, og de spiller i samme punkband. Generelt handler romanen om misbrug af børn. Børn, der skades for livet og som voksne får voldsomme psykiske lidelser. Vi starter i Stockholm, hvor den ene hovedfigur, kriminalkommissær Jeanette Kihlberg har sager med forsvundne drenge, hvor ligene dukker op i maltrakteret tilstand. Parallelt optræder historiens anden hovedskikkelse, psykoterapeut Sofia Zetterlund, der har 2 klienter med grufulde barndomsoplevelser. En yngre kvinde, Victoria Bergmann, er blevet misbrugt af sin far, og unge Samuel er tidligere børnesoldat fra Sierra Leone, hvor han har deltaget i så voldsomme handlinger, at han som Victoria har udviklet store personlighedsforstyrrelser. Der skiftes effektfuldt fortællevinkel fra kapitel til kapitel, fra morderen til politikvinden og til psykoterapeuten, som også har lig i lasten. Historien er velfortalt, spændingen stiger, er alt mon, som vi tror? Og så er bogen slut.

Minder om Stieg Larsson med et bedre sprog og måske Lars Kepler.

Det er grufulde ting, denne historie handler om, men næste bind vil blive ventet på med længsel.


litteratursiden.dk

d. 16. maj 2011

af

af

Merete Trap

d. 16. maj 2011

Hvis du kun har planer om at læse én krimi denne sommer, så skal det være denne: Syg underholdning på alle planer, sygt god, sygt spændende – og ikke mindst handler den om et sygt, sygt menneske! Et s...


Berlingske tidende

d. 27. maj 2011

af

af

Mette Strømfeldt

d. 27. maj 2011


Politiken

d. 21. maj 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. maj 2011


Børsen

d. 12. maj 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 12. maj 2011