Sociologisk og akademisk værk om kreativitetens og kunstens rolle i samfundsudviklingen. For kultursociologisk og æstetisk interesserede læsere.
Værket er en kultursociologisk analyse af kunstens rolle i en større strukturel og samfundsmæssig kontekst. Forfatteren Andreas Reckwitz, der er professor i kultursociologi, tilskriver kunsten og kreativiteten en stor rolle i forhold til økonomisk og politisk forandring. I værket analyseres og redegøres for en kobling mellem det æstetiske og det økonomiske, der ifølge forfatteren, er koblet mere og mere sammen i det senmoderne samfund. Pga. denne tætte kobling, analyseres individets trang til kreativitet, men også samfundets krav om kreativitet hos individet. Værket kom oprindeligt på tysk i 2012 og foreligger nu i dansk oversættelse.
Omfattende og analyserende værk, der anskuer kunsten og kreativitetens rolle i en utraditionel rolle. Forfatterens tilgang og analyse af det senmoderne samfunds nye koblinger mellem det kreative menneske, kunsten og økonomien, er et interessant bidrag til forståelse af sociologien anno 2020. Værket er svært tilgængeligt og meget akademisk. Oversættelsen er værd at fremhæve, da den vidner om en stor forståelse for de mange komplekse begreber, der skal fremlægges for læseren.
Yderligere læsning findes hos fx Flydende modernitetSingulariteternes samfund og Reckwitzs nyere værk Singulariteternes samfund har samme emneYderligere læsning findes hos fx Flydende modernitet og Reckwitzs nyere værk har samme emne.