Bøger / faglitteratur

Krigen på havet


Beskrivelse


Bogen indeholder en række beretninger om begivenheder til søs under Første Verdenskrig, samt hvordan såvel det britiske- som det tyske admiralitet i dybeste hemmelighed udrustede almindelige handelsskibe til at føre krig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2011

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 10. mar. 2011

Nydelig og indbydende bog om krigssejlere og søfolk under den 1. verdenskrig, og den henvender sig til alle med interesse for militærhistorie, søfart, og dramatiske begivenheder fra verdenshistorien.

Forfatteren Palle Bruus Jensen fortæller i et letlæst og godt sprog om en række skibe, der under den 1. verdenskrig var aktive i krigstjeneste til søs, som nok ikke er særlig kendt i dag, og hvor ganske mange danske søfolk også omkom. I bogens 14 afsnit, der kan læses uafhængigt af hinanden, belyses blandt andet skæbnen for de handelsskibe, der både på allieret og tysk side var kamuflerede, krigsaktive og bevæbnede. En af opgaverne for disse skibe var at lokke ubåde op til overfladen for så at beskyde disse på ganske tæt hold. Forfatteren har valgt at fortælle om skibe og søslag, der ikke er almindeligt kendte, og derfor har han ikke brugt plads på et af historiens største søslag, "Jyllandsslaget", der er beskrevet mange andre steder. Til opslagsbrug ville et godt register dog være at ønske, og det er helt uforståeligt, at en sådan historiebog kan udgives uden en eneste litteraturhenvisning og kildeangivelse.

Der er ikke mange nyere skildringer af søkrigen under den 1. verdenskrig bortset fra Max Arthurs Krigens stemmer fra 2011, hvori man kan finde enkelte henvisninger til de skibe, der beskrives af Bruus Jensen.

Interessant og velskrevet bog om søkrig under den 1. verdenskrig med letlæselige enkeltstående afsnit og gode illustrationer.


Berlingske tidende

d. 20. maj 2011

af

af

Bent Blüdnikow

d. 20. maj 2011