Bøger / skønlitteratur / roman

Krigens første offer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Politikommissær Kingsley bliver fængslet, da han nægter at lade sig indskrive som soldat for England under 1. verdenskrig. Han får en hård medfart i offentligheden og bliver i al hemmelig sendt til fronten som spion, hvor han skal opklare et mord på en fremtrædende homoseksuel aristokrat.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2019

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 28. mar. 2019

Spionage, krig og kærlighed i det engelske klassesamfund under 1. verdenskrig. En fortælling for alle, der elsker en god historisk underholdningsroman.

Politikommissær Douglas Kingsley melder sig som militærnægter under 1. verdenskrig og bliver derfor idømt en streng fængselsstraf og må udholde offentlighedens fordømmelse. Selv hans kone slår hånden af ham. Gennem forskellige forviklinger bliver han i hemmelighed alligevel sendt til fronten, dog som spion for den engelske efterretningstjeneste. Mens han kæmper for at overleve krigens uhyrligheder og opklare en forbrydelse, drømmer han om at genfinde kærligheden.

En barsk historisk underholdningsroman, hvor krig, kærlighed og det engelske klassesamfund alle spiller en stor rolle. Der er god fremdrift i historien og mange korte tidstypiske episoder der understøtter handlingen. En velskrevet roman til en bred målgruppe.

Forfatterens seneste roman, To brødreDet glemte brevManden fra Sankt Petersburg, kredser om de samme temaer: krig, ære og kærlighed. Det samme gør Det glemte brev og mange af Ken Folletts bøger, fx Manden fra Sankt PetersburgForfatterens seneste roman, To brødre, kredser om de samme temaer: krig, ære og kærlighed. Det samme gør og mange af Ken Folletts bøger, fx Manden fra Sankt PetersburgForfatterens seneste roman, To brødre, kredser om de samme temaer: krig, ære og kærlighed. Det samme gør Det glemte brev og mange af Ken Folletts bøger, fx .