Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Krigere


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Trinvise, tegnede skitser til, hvordan man lærer at tegne krigere og deres våben og redskaber fra fantasy-verdenen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Elisabeth Bennetsen

2008

Fagbog om at lære at tegne fantasyfigurer. En bog, som nok især vil have appel til drenge og måske især drenge, som spiller rollespil. Aldersgruppen er fra ca. 9 år.

Med denne bog i hånden kan målgruppen lære at tegne en mandlig kriger, en kvindelig kriger, en kriger til hest og ansigter, hænder og fødder. Bogen er traditionelt opbygget som andre tegnebøger. En indledning om materialer, lidt skitseteknik, et par sider om hver figur, et idegalleri, ordliste, litteraturliste og stikordsregister. Bogens tegneteknik tager afsæt i tændstikmænd og kvinder, hvor man får grundfiguren på plads i de stillinger, de skal stå i, inden man med geometriske figurer i baghovedet lægger kød og blod på enten den vikingekonge eller drabelige hun-kriger, som man er ved at tegne. Her anvendes hjælpelinier, optegning med tush og tilsidst farvelægning, inden skikkelsen forhåbentlig står flot, fiks og færdig med et meget professionelt udtryk. Bogen er trykt på blankt papir og har en meget kort og letlæst tekst. Forfatteren er ny her i landet.

Blandt de mange bøger om emnet er et bedre bud Jan Kjærs Lær at tegne fantasy (07/27). Men hvis man vil have det meget let, er der også Jeg kan tegne magiske væsener (06/39).

Det gode ved bogen er, at den er let at læse og ser flot og overskuelig ud. Men der er på den anden side ikke ret mange figurer at tegne efter, og jeg kan også tvivle på om resultatet hjemme hos den lille tegner bliver lige så imponerende som i bogen. Det går lidt vel stærkt.Informationer og udgaver