Bøger / faglitteratur

Krigsskibe på havets bund : dyk ned i den dramatiske historie om skibsvrag fra anden verdenskrig


Beskrivelse


Historien om nogle af de mange krigsskibe, der under 2. verdenskrig endte på havets bund. Om skibenes dramatiske historie, hvordan man fandt dem, oplevelser fra dykning ved vragene og skibenes tekniske data.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 11. sep. 2015

Sænket under beskydning, af fly eller af egen besætning, torpederet eller grundstødt. Antallet af slagskibe, krydsere, ubåde og andre krigs- og handelsskibe, der under 2. verdenskrig endte på havets bund kan tælles i tusinder. For generelt og mere videregående søkrigsinteresserede.

Fra 1939 til 1945 mistede de allierede 3500 handelsskibe og 175 krigsskibe, mens 783 tyske ubåde og et meget stort antal japanske krigs- og transportskibe gik tabt. Efter krigen er en del af disse, der ligger på lavt vand, jævnligt blevet besøgt af dykkere og marinearkæologer. Bogen, som både omhandler bevarede museumsskibe og skibe, der blev sænket i Atlanten og i Stillehavet, fortæller skibenes dramatiske historie og oplevelser fra dykning ved vragene. Bogen er illustreret med over 150 fotos. Herudover findes tekniske data om skibene, forslag til videre læsning, skibslister og kilder.

En spændende og indbydende illustreret bog, der med sin specielle vinkel fortæller om mange interessante begivenheder, skibe og vrag, som ikke hidtil er omtalt på dansk i bogform. Fx vragene ved Truk atollen fra luftangrebene i 1944, ret ukendte japanske ubådstyper og atomprøvesprængningerne mod skibsmål ved Bikini øerne i 1946. Bogen er i kvalificeret bearbejdelse men sat med meget små typer.

Samme målgruppe som fx Forliste krigsskibeSpøgelsesskibe og Robert D. Ballards Spøgelsesskibe og bøger om fx slagskibet Bismarck og TitanicSamme målgruppe som fx Forliste krigsskibe og Robert D. Ballards og bøger om fx slagskibet Bismarck og Titanic.