Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kriser, politik og forvaltning : de internationale udfordringer


Beskrivelse


Der sættes fokus på forskellige typer af kriser i samfundet, f.eks. energikriser, militære kriser, eksistenskriser, sundhedskriser og økonomiske kriser og deres betydning for dansk politik og forvaltning.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2011

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 23. maj 2011

Studerende og forskere ved højere læreanstalter, politikere og embedsmænd i offentlig administration er primære målgruppe for denne gennemgang og analyse af kriser set i et offentligt forvaltningsmæssigt perspektiv.

Der tales om kriser i mange forskellige situationer. Der er gået lidt inflation i begrebet, og krisen er næsten blevet det normale og et vilkår i den offentlige administration. Politisk har krisesituationer også fået større betydning, og de rummer oftest både nationale og internationale aspekter som er tæt forbundne. Bogen giver fra mange sektorer eksempler på forskellige kriser med internationale aspekter hvor det offentlige politisk og forvaltningsmæssigt har været inde over. Der er beskrivelser af kriser i forhold til økonomi, energi, sundhed, legitimitet, kultur, terrorisme, militær, etik og kriminalitet. Forfatterne har alle en akademisk baggrund.

De beskrevne kriser er almindeligt kendte og tidligere beskrevet, men ikke i en sammenhæng som denne, og med bogens sigte i forhold til den offentlige forvaltning er der kun en begrænset forskning og intet relevant sammenligningsgrundlag.

14 bidragydere sætter et aktuelt fokus på krisebegrebet og hvilke konsekvenser en ny forståelse af både nationale og internationale kriser har for dansk politik og forvaltning.


Udenrigs

Årg. 67, nr. 1 (2012)

af

af

Ib Faurby

Årg. 67, nr. 1 (2012)


Økonomi & politik

Årg. 85, nr. 1 (2012)

af

af

Thomas Pedersen

Årg. 85, nr. 1 (2012)Informationer og udgaver