Bøger / faglitteratur

Kritikken af Bibelen : træk af en dramatisk og altid ny historie


Beskrivelse


Fagbog, der giver et overblik over bibelkritikken fra oldtiden og til moderne tid. For fagligt funderede læsere, fx teologer eller studerende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. jan. 2022

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 21. jan. 2022

Fagbog, der giver et overblik over bibelkritikken fra oldtiden og til moderne tid. For fagligt funderede læsere, fx teologer eller studerende.

Bog, der viser bibelkritikkens to sider. Dels kritik af selve den kristne religion, og dels kritik af den historiske troværdighed af de kristne skrifter. Efter indledning og et kort kapitel om forhistorien følger en kronologisk gennemgang af bibelkritikken begyndende med antikkens bibelkritik. Dernæst følger et kapitel om kanoniseringen af de bibelske skrifter, og så kommer bibelkritikken i renæssancen, reformationstiden, oplysningstiden og følgerne af netop oplysningstiden. Bogen afsluttes med et kapitel om forfatterne til evangelierne som kreative teologer, efterord, noter og litteraturliste. Bogen indeholder en del gengivelser af billedkunst med kristne motiver samt billeder af nævnte teologer/tænkere.

Meget velunderbygget fagbog skrevet af en ekspert inden for sit felt. Den kronologiske opbygning fungerer godt. Bogen kræver et vist indblik i teologi/historie/religion.

Forfatteren henviser selv til Fra Jean Bodin og Lessing til WredeTil forsvar for kristendommen : træk af bibelkritikens udvikling og Til forsvar for kristendommen : tidlige kristne apologeter, som også omhandler bibelkritikkenForfatteren henviser selv til Fra Jean Bodin og Lessing til Wrede : træk af bibelkritikens udvikling og : tidlige kristne apologeter, som også omhandler bibelkritikken.