Bøger / faglitteratur / øvelser

Kroppens klaverstemmer : kunsten bare at være


Beskrivelse


Om osteopaten Gorm Alex Petersens (f. 1972) arbejde med at hjælpe travle mennesker med at blive bedre til at mærke kroppen og bare være, fortalt af kropsamatøren Dan Melchior (f. 1955).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 27. feb. 2020

Få en stressfri og bedre hverdag med osteopaten Gorms åndedrætsøvelser. Metoden kaldes Breathe SMART og anbefales i bogen af tilfredse klienter, fra kendte kunstnere til hårdkogte kriminelle. For læsere, der har brug for at trække vejret i en travl hverdag og få de gode, personlige fortællinger om Gorm og hans behandlinger med.

Gorm er uddannet osteopat og var den, der introducerede åndedrætsmetoden Breathe SMART i Danmark. Hans meget tilfredse klienter tæller bl.a. kendte skuespillere og forfatteren Jørgen Leth, som Gorm har besøgt i Haiti. Han hjælper også dømte kriminelle med at få bedre balance og mindre stress. Nogle af klienterne, fx Søren Pilmark og Søren Østergaard, fortæller i bogen om den vellykkede behandling hos Gorm, og disse afsnit er skrevet i journalistisk biografisk stil. Resten af bogen beskæftiger sig med metoden og rummer et øvelsesprogram.

Det er en meget velskrevet og ikke en helt almindelig selvhjælpsbog. Det kan måske virke lidt vel selvpromoverende, at de kendte personer anbefaler Gorms metode, men det er interessant og vedkommende læsning og viser, at fx stress rammer bredt - fra den indsatte til stjerneskuespilleren. Beskrivelsen af øvelserne er let forståelig og den yoga-lignende metode er rost i bl.a. avisartikler.

På dansk findes Forandring gennem åndedrætTraumebehandling og resocialisering gennem åndedræt og meditation, en rapport om metodens effekt for kriminelle og misbrugere. Desuden Traumebehandling og resocialisering gennem åndedræt og meditationPå dansk findes Forandring gennem åndedræt, en rapport om metodens effekt for kriminelle og misbrugere. Desuden .