Bøger / skønlitteratur / roman

Kulmanden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En ukendt mand, dræbt med knivstik, bliver fundet i kulbjergene ved et kraftværk i Esbjerg, og kriminalassistent Nina Portland begynder at grave i sagen. Opklaringen fører hende til Berlin, men bringer også hende selv i fare.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Sanne Caft

2007

Dansk kriminalroman med kriminalassisent Nina Portland i hovedrollen. Hende mødte vi første gang i Økseskibet, 2004, der p.t. er udkommet i 4 oplag. Nina er esbhergenser, og handlingen udspiller sig i denne del af Danmark, inden Ninas efterforskning fører hende til metropolen Berlin og det eksotiske Istanbul.

Nina Portland i en lyshåret og hårdkogt skuespillers skikkelse pryder forsiden i en klasisk "jeg er ved at bryde ind gennem en dør med pistolen overvågent løftet"-positur. Serietitlen, titel og forfatternavn fremgår tydeligt, og bagsideteksten er klar og genretypisk. Det danske islæt er markant. Bogens sprog er glidende med megen dialog. Genkendeligt miljø, og dansk afdæmpet stemning mellem de dramatiske begivenheder.

Anden del i Jens Henrik Jensens serie om Nina Portland fra Esbjerg.

En kompetent, meget dansk kriminalroman om lig, forbrydelser og uhyggelige tildragelser bag den pæne overflade. Forfatteren er kendt bl.a. fra Kællingen i Krakow, Hofnarren i Murmansk og Ulven i Banja Luka, hvilket, ud over den generelle fokus på kriminalromaner, burde sikre denne titel gode udlånstal og stort brug.


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2007

af

af

Mie Henriksen

d. 22. okt. 2007

Fra et lig i en kulbunke på Esbjerg Havn til gemmeleg i Istanbuls menneskemylder. Nina Portland kommer vidt omkring i denne atmosfærefyldte moppedreng af en international thriller. Jens Henrik Jensen ...


Sentura [online]

d. 26. okt. 2007

af

af

Ulf Joel Jensen

d. 26. okt. 2007


Politiken

d. 21. juni 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. juni 2008


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2007

af

af

Per Krogh Hansen

d. 13. okt. 2007


Politiken

d. 6. okt. 2007

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. okt. 2007


Jyllands-posten

d. 2. okt. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. okt. 2007