Med et filosofisk udgangspunkt præsenteres nye opfattelser af nogle af arbejdslivets store problemer i dag: stress og depression. Bogen er henvendt til medarbejdere, ledere og andre, som professionelt beskæftiger sig med disse ting.
Forfatteren er ph.d. i filosofi ved CBS og kendes fra Filosofi, kunst og lederskab : samtaler med Ole Fogh Kirkeby, 2007. I denne bog går han filosofisk til modstand mod det, han betegner som en tidens trend, angsten - som får os til at søge coaching og guidebøger, fordi vi ikke stoler på os selv. Med bogen vil han vise, at der er en anden vej. Vi skal eksperimentere med livet og arbejdet. Blive bedre på vore egne præmisser. Som filosofibog betragtet er den ikke specielt svær at læse, men netop for de filosofiske perspektiver, vil målgruppen nok indsnævre sig, selvom bogen er interessant med sin anderledes vinkling.
Der er skrevet mangt og meget om at håndtere nutidens vilkår i arbejdslivet, stresshåndtering og coaching. Bogen her adskiller sig ved sit filosofiske udgangspunkt og ved ikke at servere færdige løsninger, men bibringe læseren nye og anderledes perspektiver på stres-suppedasen.
Der er ikke decideret tale om en populærpsykologi. Hertil er den sprogligt og forståelsesmæssigt for krævende. Alligevel vil den have visse ledere, konsulenter, coaches og medarbejdere som målgruppe, hvorved dens ambitiøse budskaber om nyt fokus vil have chancer for udbredelse til en større kreds.