Bøger / faglitteratur / vejledninger

Kunsten at tale så alle lytter : en praktisk og videnskabelig funderet guide til storytelling


Beskrivelse


Med udgangspunkt i hjerneforskning introduceres de vigtigste greb til at levere en succesfuld mundtlig præsentation. For alle, der jævnligt skal holde et mundtligt oplæg af faglig karakter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2021

af

af

Jytte Bræmer

d. 17. maj 2021

Med udgangspunkt i hjerneforskning introduceres de vigtigste greb til at levere en succesfuld mundtlig præsentation. For alle, der jævnligt skal holde et mundtligt oplæg af faglig karakter.

Forfatteren har en baggrund som journalist og cand.scient.pol og har trænet i public speaking og storytelling i USA. Hun tager sit udgangspunkt i forskning om hjernen og hvilke virkemidler, der får os til at være mere modtagelige for budskaber og følelser. En af bogens vigtigste pointer er, at det er publikum, der er de vigtigste og ikke dig, der ofte står og brænder for at formidle et budskab. Det er viden om publikum, der er afgørende for, om man brænder igennem. Det afhænger af begejstring, stemmeføring og ikke mindst kunsten at knytte den gode historie til det faglige stof. Vi kommer rundt om kropssprog, power point-fælden og vigtigheden i at være autentisk. Et enkelt kapitel har den digitale formidlings særlige udfordringer og faldgruber som tema. Teksten er understøttet af et væld af konkrete eksempler på såvel dårlige som gode taler og præsentationer.

Forfatterens journalistiske baggrund træder tydeligt igennem. Bogen er velskrevet i et veloplagt og begejstret sprog og tone, der vækker genklang hos læseren og indgyder optimisme og tro på, at man ved øvelse og træning kan blive bedre til at brænde igennem. Brugbar og inspirerende.

Der er rigtig mange titler om samme emne, fx PræsentationBrænd igennemTag ordet - grib forsamlingen, Brænd igennem og Tag ordet - grib forsamlingenDer er rigtig mange titler om samme emne, fx Præsentation, og Tag ordet - grib forsamlingenDer er rigtig mange titler om samme emne, fx Præsentation, Brænd igennem og .