Bøger / faglitteratur

Kunsten (ikke?) at gå på pension : pas på bore-out syndrom : ressource eller ronkedor


Beskrivelse


Om skiftet fra et aktivt arbejdsliv til en pensionisttilværelse. Med idéer og forslag til et godt liv i "den tredje alder".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2016

af

af

Hamide Kara

d. 8. juni 2016

Om pensionisttilværelsens udfordringer efter et langt og aktivt arbejdsliv. Primært for den ældre læser som nærmer sig eller allerede er på pension.

Forfatterne Jens Hansen og Kim Østergaard indleder med at definere en pensionist: "Det er simpelthen en person, der får en eller anden form for pension. Alderen vil som regel være mindst 60+." Forfatterne skriver at der er behov for en håndsrækning til målgruppen, da de er i fare for at drukne i "badekåbedage", også kaldet bore-out syndromet. Kendetegnet ved syndromet er, at pensionisten bliver voldsomt psykisk ramt i depressiv retning pga. manglende betydningsfuld aktivitet. Forfatterne mener, at livet uden fast arbejde og ramme kan være svært at tackle og kommer derfor med forskellige ideer og forslag til, hvordan den enkelte kan gå ud af arbejdslivet på en værdig måde og nyde sit otium i en selvbevidst, aktiv og afklaret pensionisttilværelse. Blandt forslagene er: skabelse og vedligeholdelse af kontakter, small talk, fysisk identitet, konkrete aktivitetsmuligheder, en mentorfunktion, vikariat, bestyrelsesarbejde m.m.

Forfatternes ærinde er, at belyse omstændighederne i den nye livsfase og ydermere hjælpe pensionisten. En lille bog med hurtige løsninger til bore-out syndromet, som ikke uddybes særlig grundigt.

Andre titler som også handler om livet som pensionist er fx Genopfind dit livHåndbog for glade gubber og Håndbog for glade gubberAndre titler som også handler om livet som pensionist er fx Genopfind dit liv og .