Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Kunstnerisk liv ude : med 1-6 årige


Beskrivelse


Inspiration til hvordan man kan arbejde med børn og kunstnerisk iagttagelse og udfoldelse udenfor, f.eks. på legepladsen, i skoven og på stranden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2009

af

af

Tove Delica

d. 15. okt. 2009

For alle, der beskæftiger sig med børn fra 1-6 år er denne bog en guldgrube af ideer, glæde og liv. Først og fremmest pædagoger, men også åbne og interesserede forældre kan bruge bogen til at få øje på den kunst, der ligger lige for vore øjne, blot man kigger efter.

Gennem en næsten poetisk tekst og et væld af dejlige billeder af skønne unger formidler forfatteren sin store lidenskab for en kunstnerisk tilgang til verden. Hendes tese er at ved at bruge alle sanser, at se det smukke i alt og gå ud i verden med åbent sind udvides vores liv og glæde. Børn har denne umiddelbarhed og nysgerrighed, som ellers gradvist bliver stækket, formet og sat i system. Her besøger vi med flere børnegrupper rigtig mange steder: krattet, sportspladsen, stranden, skoven, kolonihaven osv. med et såkaldt mobilt værksted, der kan være en taske, en kuffert, en pose med alskens enkle, ofte kasserede ting. I samspil med det, der findes på stedet, børnene selv og de medbragte ting, opstår der nu nye muligheder og oplevelser. Forfatteren inddrager ofte inspiration fra andre lande, bl.a. Japan, i sit arbejde.

Forfatteren har i 2007 skrevet Baby-art som ligner denne meget, blot for de helt små børn. Andre bøger om børn og kunst har alle en mere teoretisk tilgang til emnet.

Det er en meget dejlig bog, fyldt med lidenskab, skønne billeder og en dejlig tekst, der forhåbentlig vil give inspiration til rigtig mange voksne, der har med de kære små at gøre.