Bøger / skønlitteratur / digte

Kvarts : digte


Beskrivelse


Med inspiration fra bl.a. musikken og 1980'ernes gotiske punkscene skildrer digteren døden i mange afskygninger, men ikke uden en vis kulsort humor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2016

af

af

Henrik H Pedersen

d. 7. apr. 2016

Med inspiration fra bl.a. musikken og 1980'ernes gotiske punk scene skildrer digteren døden i mange afskygninger, men ikke uden vis kulsort humor. Til læsere af moderne dansk lyrik foruden 1980'er-digterne og punkgenerations lyrik.

Omslagets for- og bagside samt skrifttype signalerer en stil inspireret af den såkaldte gotiske musik-punkscene fra 1980'erne. Enkelte af digtene referer til stilikoner fra denne periode såsom Joy Division, The Cure og Sisters of Mercy, som dyrkede en døds-æstetik, som især er rammen for Steffens Baunbæks bog. Her er tale om døden i mange afskygninger fra det nære i familien, til mennesker i storbyen, på hospitalet og endda på månen. Sprogligt set er digtene karakteriseret ved knækprosa og en komprimeret enkelhed med ofte kun to ord på hver linje. Steffen Baunbæk debuterede i 2012 med Picnic i Hiroshima8600 - lyrisk mosaik og i 2015 udkom 8600 - lyrisk mosaikOmslagets for- og bagside samt skrifttype signalerer en stil inspireret af den såkaldte gotiske musik-punkscene fra 1980'erne. Enkelte af digtene referer til stilikoner fra denne periode såsom Joy Division, The Cure og Sisters of Mercy, som dyrkede en døds-æstetik, som især er rammen for Steffens Baunbæks bog. Her er tale om døden i mange afskygninger fra det nære i familien, til mennesker i storbyen, på hospitalet og endda på månen. Sprogligt set er digtene karakteriseret ved knækprosa og en komprimeret enkelhed med ofte kun to ord på hver linje. Steffen Baunbæk debuterede i 2012 med Picnic i Hiroshima og i 2015 udkom .

Stillistisk gennemført 1980'er æstetik hvad angår sprog, metrik og omslag. Digtene er holdt i et enkelt tilgængeligt sprog som vil kunne læses af mange, også uvante lyriklæsere. Døden findes i alle afskygninger, men ikke uden en vis befriende kulsort humor indimellem. Fremragende digtsamling.

Af relevant lyrik for samme målgruppe findes 1980'er-lyrikerne og herunder især Michael Strunge.