Bøger / skønlitteratur til børn / roman

L.I.V. - en historie om forelskelse


Beskrivelse


Karl elsker at spille trommer i bandet med vennen Matti, men han elsker også byprinsessen Klara. Kan han vinde både hende og musikkonkurrencen?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2013

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 27. maj 2013

En bog i serien Kontext og intertekst, som er beregnet til folkeskolens ældste klassetrin, som arbejder med intertekstualitet. Bøgerne i serien har forsider i samme stil men med forskellige farver, og de afslører ikke meget om indholdet.

L.I.V. er skrevet på ryggen, som det hedder, af H.C. Andersens eventyr Klods-Hans, som er skrevet på ryggen af et endnu ældre kendt folkeeventyr. Læseren kan genkende flere elementer fra eventyret, men det er et selvstændigt og nutidigt værk, som handler om modet til at være sig selv, og hvordan det i den sidste ende fører til anerkendelse, belønning og kærlighed. Karl er en ung, lidt kikset fyr, som brænder for at spille trommer sammen med vennen Matti, men han brænder også for byprinsessen Klara med de små, ret fine bryster og søde tæer. Som i Klods-Hans har han to brødre, der tilsyneladende har mere styr på alting. Karl går rundt i livet i halvanden gummistøvle og har samme rolle i hjem og skole som en anden Esben Askefis. Men han og Matti vinder nu alligevel musikkonkurrencen og prinsessen. Bogen er skrevet i korte, knappe sætninger i et flydende og præcist sprog med en underspillet humor, og den er ikke svær at læse. Bogen afsluttes med en uddybende tekst om intertekstualitet og den originale udgave af Klods-Hans.

Bogen kan anvendes på samme niveau og til samme målgruppe som de øvrige i serien.

Som de øvrige i serien er bogen velegnet til et undervisningsforløb. Jeg har sværere ved at se den for mig som frivillig lystlæsning.


Kristeligt dagblad

d. 19. juli 2013

af

af

Claus Grymer

d. 19. juli 2013